Cartofi cu brânză la cuptor

de diaconta in Mancaruri de legume, 13 Mai 2012 | 4503 vizualizari

 

Imi era pofta de niste cartofi mai „altfel”,adica moi si suculenţi dar în acelasi timp acoperiţi de o crusta crocanta.Eu zic ca a iesit exact ceea ce mi-am dorit mai ales acompaniaţi de o friptura crocanta din piept de porc şi muraturi..Perfect pentru o zi mohorâta ca cea de azi.Asa am terminat si ultimele rezerve de brânzica Miez de Lapte şi am inaugurat si vasele achziţionate recent din Cămară.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 1 cutie brânza cu sare Miez de Lapte (225 gr)
  • O ceapa alba uscata
  • 70 gr unt
  • 200 ml lapte
  • 350 ml smantana 12% grasime
  • 50 gr cascaval
  • O lingurita pudra de usturoi
  • ½ lingurita pudra de rozmarin
  • Sare,piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu brânză la cuptor:

Cartofii se curata si se taie rondele mai grosute(0.5 cm).Ceapa se curata si se taie solzi.

Ungem un vas cu unt.Mai lasam cateva bucati de unt pe fundul vasului.Amestecam smantana cu laptele.Peste cartofii amestecati cu ceapa punem condimentele,apoi turnam smantana cu laptele si amestecam.

Zdrobim branza cu furculita.

Punem cartofii in vasul pregatit si presaram si branza printre straturile de cartofi.

Poate vi se va parea cam mult lichid,fiti fara grija,va scadea complet pana cand se vor face cartofii.

Mai punem deasupra doua linguri de smantana si cateva bucatele de unt.

Punem vasul la cuptor.Eu l-am lasat cam 2 ore.Asta si pentru ca vasul meu a fost cam „la fix” si a trebuit sa las focul mai mic.

Daca observati ca sunt prea rumeniti deasupra si inca nu sunt gata,acoperiti vasul cu o folie de aluminiu spre final.

Cand sunt aproape gata,razuim deasupra cascavalul si mai lasam la cuptor pana cand acesta se topeste si capata o culoare frumoasa.

Se pot servi ca atare sau pe post de garnitura.

Eu i-am servit alaturi de o friptura din piept de porc si muraturi (ardei cu varza).

Absolut deliciosi!!!!

 

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu brânză la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (46)

diaconta 1

15.05.2012, 10:43

Iri_love si eu ma cam abtin,dar ma mai rasfat din cand in cand

BuburuzaBubu 1

18.05.2012, 22:59

mmmm ce bine arata si cu siguranta deliciosi

Alinutza80 1

20.05.2012, 20:28

o bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete