Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce

de Panacris in Mancaruri de post, 20 Feb 2020 | 6559 vizualizari

 

O idee pentru prânzul/cina de vineri, ziua fără carne! ;)
Retete cu drag
 

 

INGREDIENTE

  • Cartofi roșii 1000 g,
  • Ceapă galbenă 3 bucăți,
  • Usturoi 5 căței,
  • Ulei de rapiță 4 linguri,
  • Sare de mare cu mirodenii 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 2 linguri.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce:

Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă, în apă rece cu putină sare.

Între timp se curăță ceapa, se taie rondele și se pune la prăjit în ulei de rapiță, la foc mic, amestecându-se continuu, până devine translucidă.

Cartofii după ce au fiert, se curăță de coajă, se taie rondele și se aseaza într-o tavă termorezistentă. Deasupra cartofilor, se împrăștie ceapa prăjită și usturoiul, sarea și boiau de ardei dulce.

Se introduce tava la cuptor la foc iute ptr cca. 10 minute.

Cartofii se servesc fierbinți ca atare, sau ca și garnitură lângă o friptură savuroasă.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu ceapa, usturoi si boia de ardei dulce" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena scazuta la tigaie