Cartofi cu piept de pui la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 19 Dec 2019 | 2668 vizualizari

 

Am plecat de la reteta lu Rocsi : Cartofi cu piept de pui gratinati ... :x

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari
  • 1/2 piept de pui
  • 1/2 ardei gras
  • 100 gr sunculita
  • 200 gr cascaval
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu piept de pui la cuptor:

Curatam cartofii de coaja,ii spalam,ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu sare pentru 15 minute . 

Intre timp curatam pieptul de pui de partea grasa si pielite ,il spalam si il taiem in cuburi potrivite ca marime . 

Ardeiul il spalam,curatam de nervuri si seminte si il taiem in cuburi mici . 

Sunculita o taiem betigase , 

Punem o tigaie cu putin ulei la foc iute si prajim pieptul de pui pana capata o culoare usor aurie pe toate partile . 

Adaugam ardeiul si sunculita ,dam focul la potrivit si lasam cateva minute . 

Cand cartofii au fiert ,ii scurgem de apa si ii amestecam cu pieptul de pui . 

Ungem o tava pentru cuptor cu ulei si punem jumatate din cantitatea de cartofi cu carne , presaram jumatate din cantitatea de cascaval,apoi punem restul de cartofi cu carne si incheiem cu un strat de cascaval . 

Presaram putina sare si piper si dam la cuptor ,la 200 grade pentru cateva minute ,pana ce cascavalul s-a topit .

Servim cald .

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu piept de pui la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cotlet de porc (vrabioara) la tigaia grill, cu legume gatite la abur si salata de varza dulce