Cartofi cu rosii la cuptor

de esmerandra in Aperitive / Garnituri, 29 Mar 2011 | 3948 vizualizari

 

Practic sunt cartofi cu gust de pizza...nu stiu cum sa va explic...foarte buni facuti asa daca va plac cartofii bineinteles...eu gatesc des cartofii si de fiecare data in mod divers.

 

INGREDIENTE

  • 800 g cartofi
  • 100 g mozzarella
  • 150 g sunca
  • 300 g sos de rosii
  • 4 linguri parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura capere
  • oregan
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • unt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi cu rosii la cuptor:

Se fierb cartofii si se scot din apa cand nu sunt moi dar un pic mai compacti pentru a putea fi taiati.

Se pune sosul de rosii intr-o tigaie cu ulei de masline si usturoi se lasa 2-3 minute, dupa care se adauga oregano si capere. Lasati pe foc cam 10 minute , amestecand din cand in cand.

Se pun pe fundul unui vas termorezistent 2 linguri din sosul de rosii pregatit, se aseaza un strat de felii de cartofi si deasupra un strat de rosii. Deasupra se pune sunca (in cuburi sau fasii , cum va place) si se acopera cu un strat de mozzarella (sau cascaval , alta branza dupa placere ) .

Se repeta cu un alt strat ca mai sus si se termina cu cartofii. Ungeti cu unt topit amestecat cu putin ulei si acoperiti cu parmezan ras.

Coaceti la 170° pentru aproximativ 30 minute (in cuptorul meu se face in 15/20 minute)

TIPS-URI

1

puteti inlocui sunca cu ce va place

2

la fel si branza se poate inlocui

3

se poate adauga si ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi cu rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

ieri la 11:02

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti