Cartofi Dauphinoise

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2013 | 21459 vizualizari

 

By Oana, cu putine modificari. Acuma, ce sa va zic, mie mi-au placut tare mult, iar barbatul meu a zis dupa ce a mancat: bine m-am insurat! Ce compliment mai mare sa vrei? :))

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 3 catei de usturoi
  • 200 g smantana cu 30% grasime
  • 200 g cascaval razuit
  • 50 g parmezan razuit
  • 2-3 linguri ulei masline
  • sare, piper si nucsoara macinate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi Dauphinoise:

Se curata cartofii si morcovii, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu sare 5-10 minute. Se scurg si se lasa la racit. Intre timp se curata ceapa si se taie julien, apoi se soteaza putin in ulei si se toarna peste cartofi impreuna cu usturoiul curatat si pisat.

Se amesteca legumele cu smantana, parmezanul si jumatate din cantitatea de cascaval, se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara si se toarna in tava . Deasupra se presara restul de cascaval si se da la cuptor la foc potrivit circa 30 de minute pana se rumeneste frumos deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

sunt foarte buni ca si garnitura, dar se pot servi si ca atare, sunt foarte consistenti

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi Dauphinoise" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi Dauphinoise