Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 3 Feb 2014 | 3441 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cartofi dulci ~ 1 kg
  • 3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de rozmarin
  • 1 linguriță nucșoară
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • ulei de măsline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara:

Încălzim cuptorul la 180 grade C.

Umplem o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță de sare.

Între timp spălăm cartofii. Când apa începe să fiarbă adăugăm cartofii și fierbem pentru 10 minute. Se scot, se clătesc cu apă rece, se curăță de coajă și se taie în bastonașecu grosimea de 1 cm și lungimea de min. 10 cm.

Aranjăm cartofii într-o tavă tapetată cu hârtie pergament stropită cu ulei de măsline. Adăugăm în tavă usturoiul tăiat feliuțe și rozmarinul curățat de pe crenguțe. Condimentăm cu nucșoară, sare și piper

Se dau la cuptor pentru 45-50 minute până se rumenesc ușor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi dulci cu rozmarin si nucsoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Pushaa 1

03.02.2014, 15:07

buni tare!

deyutzky 1

04.02.2014, 17:07

mmmm deliciosi!

danakarin 1

05.02.2014, 05:59

Si mie imi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi dulci in crusta de mustar cu pesmet