Cartofi frantuzesti

de Geanina87 in Mancaruri de legume, 19 Ian 2018 | 4979 vizualizari

 

Cu siguranta nu e reteta originala, ci doar varianta mea. Mie mi-au placut tare mult cu ketchup, dar merg foarte bine alaturi de muraturi sau o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi potriviti
  • 9 oua
  • 6 felii sunca
  • 200 ml smantana
  • 50 g unt
  • 1/2 ceapa rosie
  • cateva linguri de parmezan
  • 200 g cascaval
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

Am spalat cartofii, dupa care i-am pus la fiert cu tot cu coaja.

Intr-o alta cratita am pus si 6 oua la fiert (trebuie sa fie tari).

Intre timp am maruntit sunca si ceapa.

Dupa ce au fiert, am curatat cartofii si ouale si le-am feliat cu ustensila de feliat oua, ca sa-mi iasa straturile cat mai subtiri.

Am uns o tava cu unt si am pus primul strat de cartofi si din loc in loc cate un varf de cutit de unt. Am continuat cu felii de ou, sare, piper, sunca, ceapa, parmezan si cascaval feliat subtire, dupa care am luat-o de la capat cu straturile pana am terminat ingredientele. Am batut 3 oua cu smantana, am condimentat cu sare si piper si am turnat peste straturi.

Deasupra am pus cascaval si am dat la cuptorul preincalzit 180 grade C, pana s-a rumenit frumos.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Exact ca si la lasagna sau musaca, pt a se cunoaste straturile si a se taia frumos, e recomandat sa se astepte racirea preparatului.

2

Sunca poate fi inlocuita cu orice carne doriti sau se poate exclude.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati