Cartofi frantuzesti

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 25 Apr 2020 | 4262 vizualizari

 

 Cartofii frantuzesti imi par un preparat foarte consistent. Pentru ca am avut oua rosii ramase pe stoc, am gasit scuza si ne-am facut pofta.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi mari fierti
  • 6 oua fierte
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei masline
  • 100 gr cascaval mozzarella razuit
  • 100 gr cascaval afumat razuit
  • 200 gr smantana
  • nucsoara macinata
  • piper negru macinat
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti:

  1. Cartofii fierti se curata si se taie rondele .
  2. Ouale se curata . Trei oua se taie cubulete si celelalte se taie insferturi.
  3. Se ia o forma ceramica termorezistenta care se unge cu ulei si se presara pesmet .
  4. Primul strat este de cartofi . Urmeaza ouale maruntite .
  5. Se intinde peste acestea jumatate din smantna si se presara cate jumatate din cantitatea de mozzarella si cascaval .
  6. Sarati si condimentati cu piper si nucsoara .
  7. Eu am avut unt rece din frigider si am dat  jumatate prin razatoarea mica .
  8. Se continua sa se puna un strat cu restul de cartofi .
  9. Se unge cu restul de smantana si se distribuie ce mai aveti din mozzarella din cascaval.
  10. Sarati si condimentati . Razuiti restul de unt .
  11. Se stropeste cu ulei de masline si se da  vasul la cuptor timp de 20 minute .
  12. In ultimele  5 minute se mareste caldura la 280 grade ca sa se gratineze preparatul frumos .
  13. Decorati cu sferturile de oua si cu codite de ceapa verde .
  14. Noi am pus alaturi de cartofii frantuzesti o salata verde cu lamiie .
  15.   Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Untul se distribuie frumos daca este foarte rece si se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mici .

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti, cu afumatura