Cartofi frantuzesti cu jambon

de corina241 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2011 | 8449 vizualizari

 

Jambonul face parte din seria preparatelor de craciun facute in casa.

 

INGREDIENTE

  • 5-6 cartofi
  • 2 oua
  • 200g cascaval
  • 100 g smantana
  • 200 ml lapte
  • jambon feliat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi frantuzesti cu jambon:

Cartofii de pun la fiert intregi,in coaja in apa cu sare.Cand s-au fiert ii scoatem din vasul in care au fiert,ii curatam de coaja si-i taiem rondele.

Intr-un castran amestecam cascavalul dat pe razatoare,ouale batute cu putina sare,laptele si smantana.Se formeaza o compozitiz cremoasa.

Pregatim un vas de yena,il ungem cu putin unt si punem rondelele de cartofi intr-un singur strat.Urmatorul strat va fi compozitia de cascaval, smantana si oua.Presaram feliile de jambon,apoi stratul urmator va fi de cartofi si incheiem cu un strat subtire din compozitia cremoasa.

Acoperim vasul si-l dam la cuptor pana cand se formeaza o crusta deasupra (foto 6).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi frantuzesti cu jambon" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv tocinei de cartofi cu branza sarata