Cartofi gratinati cu masline si ardei kapia

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 16 Dec 2013 | 6140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5kg cartofi
  • 2 ardei kapia
  • 100 gr. masline negre feliate
  • 50 gr margarina (pentru uns tava)
  • 150 gr branza telemea (de oaie am folosit eu)
  • 200 gr. cascaval ras
  • seminte de in
  • busuioc uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi gratinati cu masline si ardei kapia:

Ungem tava inalata de la cuptor cu margarina.

Spalam cartofii si ii fierbem in coaja.

Ardeii kapia se spala si se taie rondele.

Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu margarina.

Dupa ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana, apoi ii "aruncam" in tava peste ardei in start uniform.

Presaram branza telemea, de asemenea zdrobita cu mana, asezam din nou rondele de ardei, masline negre feliate,apoi cascavalul ras, peste care presaram busuioc uscat si seminte de in.

Dam tava la cuptor pentru 25-30min  la temperatura ridicata (250 grade).

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi ca atare sau alaturi de niste deliciosi carnaciori picanti ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi gratinati cu masline si ardei kapia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (28)

adry88 1

17.12.2013, 13:33

foarte gustosi

diaconta 1

17.12.2013, 15:00

Am ajuns si eu la masa,sigur nu mai e mancare )))
tare apetisant arata

Lau 1

17.12.2013, 15:18

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi si sfecla rosie gratinati