Cartofi "in pijama"

de Lia_ in Mancaruri de post, 19 Aug 2013 | 7817 vizualizari

 

I-am gatit de multe ori, o singura data am incercat cu cartofi rosii dar n-au iesit prea ok, tot mi se parea ca nu se faceau si i-am lasat prea mult, s-au scorojit.
Asa ca, recomand pe cei galbeni.
Bucuria mea este ca nu se fac in ulei ci la cuptor pe hartie de copt, nu sunt unsurosi.
Raman pufosi inauntru si usor crocanti la exterior. Multumesc "e-retete.ro" pt. ... reteta.
Am schimbat un pic proportia la condimente dupa placul nostru si i-am decojit ... totusi ...
Sunt buni si ca mancare de post alaturi de salata sau muraturi.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi mici (pot fi lasati cu coaja daca in prealabil au fost bine curatati cu un buret de sarma)
  • 4 linguri malai
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 priza chilli
  • 1/2 lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita cu varf boia dulce
  • 2 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi "in pijama":

Intr-un castronel amestecati 4 linguri malai+1/2 lingurita sare+1 priza chilli+1/2 lingurita usturoi pudra+1 lingurita cu varf boia dulce. Se omogenizeaza amestecul uscat. Preincalziti cuptorul!

Cartofii se spala, se decojesc, si se taie felii pe lung, in 6. Se pun cartofii intr-o casoleta cu capac sau oala. Se toarna peste cartofi 2 linguri ulei. Se pune capacul si se scutura bine ca sa se unga fiecare felie cu ulei (sau amestecati-i cu o lingura). Amestecul uscat se toarna in "ploaie" peste cartofi.
Se scutura vasul cu cartofi sa se acopere toate feliile. Se aseaza apoi intr-un singur strat (cu coaja in jos-barcuta) pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptor la 250C pentru 25-45 minute.  Se servesc imediat, reci nu mai sunt la fel de buni ... ca orice cartof reincalzit, dealtfel.

Savurati cu placere!

TIPS-URI

1

Reusesc mai bine din cartofi galbeni.

2

Se pot lasa in coaja.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi "in pijama"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lia_ 1

22.08.2013, 19:52

ai azi i-am facut la copanele alea postate se fac repede si ulei mai deloc

FlaviaD 1

23.08.2013, 21:24

Imi plac denumirile retetelor tale

Lia_ 1

23.08.2013, 23:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi la cuptor cu sos de ceapa caramelizata