Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza

de katty in Mancaruri de legume, 12 Mar 2018 | 3802 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cartofi
  • 250 gr spanac congelat (lasat sa se dezghete )
  • 25 gr unt+pentru uns forma
  • 1 lingura faina
  • 1 cana lapte
  • 70 gr telemea de oaie
  • 50 gr parmezan ras
  • sare roz cu ierburi de Provence
  • piper negru proaspat macinat
  • 1 lingura pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza:

Spalam cartofii, ii curatam de coaja, ii taiem cuburi si ii punem la fiert in apa cu un praf de sare.

In timp ce cartofii fierb, pregatim sosul.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem untul. Punem craticioara la foc si, cand untul s-a topit punem faina. Amestecam rapid cu un tel sa nu se faca cocoloase, lasam putin la foc, apoi incepem sa turnam cate putin lapte caldut, amestecand continuu pana turnam tot laptele. Adaugam sare si piper. Lasam sa fiarba pana sosul se ingroasa.

Adaugam telemeaua si omogenizam. Oprim putin sos, pe care il vom turna deasupra, iar in restul punem spanacul. Amestecam compozitia. Intr-o forma care merge la cuptor, unsa cu unt si presarata cu pesmet asezam jumatate din cantitatea de cartofi.

Asezam spanacul cu sos, un nou strat de cartofi, apoi sosul de branza pastrat.

Presaram parmezanul ras si dam la cuptor pana se rumeneste frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi in straturi cu spanac si sos de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu branza la cuptor