Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel

de adasev12 in Mancaruri cu carne, 9 Oct 2010 | 7009 vizualizari

 

azi am somat, am fost lenesa...dar am vazut o gramada de retete interesante si am mancat de la altii...nu-i bai , ca a ramas la mine mancarea...hehehehe!
da m-am scos cu cina...am adunat de prin frigider ce-am gasit si...voila, cinaaaaaa!!!!

 

INGREDIENTE

  • aprox 1 kg cartofi
  • ragu de carne( eu am mai avut ragu bolognese)
  • 100 g sunca
  • 2 oua
  • 100 g parmezan
  • 150 g mozzarella
  • sos bechamel
  • patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel:

am fiert cartofii in coaja, i-am curatat si i-am lasat asa intregi

am facut sosul bechamel astfel: am topit 50 g margarina, am adaugat 2 lg faina si am lasat un min, am pus apoi o cana de lapte si am invartit bine sa nu ramana cocoloase. am taiat marunt mozarella si am adaugat-o in sos, am lasat la fiert pana s-a topit  si a devenit un sos grosut. am adaugat condimente pt sosuri si putina vegeta.

am taiat sunca marunt.

separat, intr-un vas termorezistent, am taiat rondele jumatate din cartofi, am presarat cu vegeta si piper si am pus jumatate din ragu, apoi am batut un ou cu o lg de parmezan si am pus peste. am  pus apoi al doilea strat de cartofi, am repetat operatiunea si am adaugat si sunca. am batut un al doilea ou cu o alta lg de parmezan si am pus peste tot. apoi am turnat sosul fierbinte, ca sa-l pot intinde uniform.

am bagat la cuptorul preincalzit la 200 g pt 20 min, am scos si am presarat parmezan deasupra si am mai lasat 10 min sa se rumeneasca( s-a rumenit insa cam mult...ihhhhh)

am servit cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi la cuptor cu ragu de carne si sos bechamel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

adasev12 1

10.10.2010, 12:13

ela, lilik...ati cinat fetelor, in cele din urma?

nadina73 1

10.10.2010, 17:43

la favo5f

adasev12 1

10.10.2010, 19:18

nadina gracias querida!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta Oua pe rosii, reteta simpla si gustoasa

de Miha 9

pe 03.06 la 13:01

Reteta Muschiulet de porc cu merisoare, perfecta pentru o cina rafinata

de Miha 9

pe 03.06 la 12:48

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc la gratar