Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2021 | 2160 vizualizari

 

Zilele trecute Rocsi ne făcea poftă cu ai ei cartofi apetisanți și ne întreba cine rezistă tentației. Eu n-am rezistat și am pregătit rețeta. N-am avut sos barbeque și nici roșii uscate, dar au ieșit la fel de delicioși. Mulțumesc pentru idee Rocsi! Pupici! :-*
Cine rezistă tentației?
Noi i-am servit cu o friptură de purcel, pe care am pregătit-o în tava de fontă câștigată recent la concursul de Paște. A ieșit delicioasă și friptura.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi noi (de preferat mai mici)
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • rozmarin uscat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • usturoi pudră
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g bacon
  • 2 linguri parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan:

Cureți cartofii, îi speli și îi ștergi cu șervețele de hârtie. Dacă sunt mai mari, îi tai jumătați, cei mici îi lași întregi. Presari sare, piper, rozmarin, boia dulce, adaugi uleiul de măsline, usturoiul pudră și învârți bine cu o paleta (sau cu mâinile), ca să se amestece bine toate. 

Pui hârtie de copt într-o tavă, așezi cartofii, iar deasupra pui baconul tăiat feliuțe și usturoiul curățat și tăiat feliuțe. 

Introduci tava în cuptorul încins, la 190-200 de grade C, pentru 40 de minute. După 25 de minute, setezi funcția grill. Dacă nu aveți această funcție, atunci întorci cartofii. Când sunt gata, îi scoți din cuptor, îi pui pe o farfurie și presari parmezanul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi noi la cuptor cu bacon si parmezan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi aromati cu branza rasa