Cartofi scazuti, cu mamaliguta

de RODIMUR in Mancaruri de post, 14 Dec 2017 | 4547 vizualizari

 

Este o rețetă pe care o fac adeseori în zilele de post, pentru că-mi place, mai ales cu mămăliguță caldă. Cartofii scăzuți (care se fac foarte ușor) sunt economici și pot fi serviți ca atare, sau ca garnitură, lângă o porție de carne.

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 cepe
  • 6 căței de usturoi
  • 30-40 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • 1/2 linguriță de cimbru
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi scazuti, cu mamaliguta:

Se curăță cepele, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie, se taie în forma dorită și se călesc ușor, la foc mic, până devin ca sticla.

Cartofii se curăță, se spală, se taie feliuțe de aproximativ 5-6 mm grosime, după care se pun în cratiță, peste cartofi. Se toarnă apă, cât să-i acopere și se lasă la fiert.

Între timp se curăță usturoiul, se spală și se taie mărunt.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Când cartofii sunt aproape fierți, se adaugă usturoiul tăiat mărunt și condimentele (sare, piper și cimbru). Se mai lasă cartofii la scăzut încă 3-4 minute, după care se oprește focul de la aragaz, se presară frunzele de pătrunjel și mâncarea poate fi servită deja cu mămăliguță caldă, sau ca garnitură.

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi roșii, care nu se sfărâmă ușor.

2

Nu căliți tare ceapa, ci înmuiați-o doar puțin, ca să rămână dulce. Ceapa călită ușor, usturoiul și cimbrul dau gustul foarte bun al acestei mâncări.

3

Se poate folosi atât ceapă galbenă, cât și ceapă roșie. De obicei eu fac această mâncare cu ceapă galbenă, dar acum am vrut să-i dau puțină culoare, folosind ceapa roșie.

4

Cartofii se fac scăzuți, dar trebuie să mai rămână puțin sos care să-i lege. Dacă sosul scade complet, s-ar putea ca mâncarea să se prindă de fundul cratiței, ceea ce este de evitat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi scazuti, cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

15.12.2017, 13:20

Mă bucur că-ți plac și ție, Xana!

Rocsi 1

15.12.2017, 20:37

RODIMUR 1

15.12.2017, 21:11

Mulțumesc frumos, Rocsi!

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta Pilaf cu urzici, reteta gustoasa si sanatoasa, perfecta pentru perioada postului