Cartofi umpluti cu ciuperci

de Julie in Aperitive / Garnituri, 10 Mai 2010 | 30812 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi potriviti
  • 200 g ciuperci proaspete sau din conserva
  • o jumatate ardei gras
  • o rosie
  • un fir de ceapa verde
  • un ou
  • patrunjel
  • sare, piper
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri bulion
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu ciuperci:

Mai intai punem un vas cu apa la fiert in care adaugam cartofii in coaja. Ii fierbem 20-25 minute, dupa care ii punem in apa rece si ii decojim. II taiem apoi pe jumatate si le scoatem miezul cu ajutorul unei lingurite  ( sa ramana ca niste barcute).Miezul il pastram.
Ceapa o taiem marunt si o calim in 3 linguri  ulei si 3 linguri cu apa.
Adaugam ciupercile taiate cuburi si ardeiul gras taiat feliute subtiri.
Lasam pe foc pana se inmoaie toate.
Adaugam rosia decojita si taiata cuburi mici,miezul scos de la cartofii fierti,
patrunjelul tocat fin si potrivim gustul cu sare, piper,boia dulce.
Mai lasam 2-3 minute si oprim focul.
Dupa ce compozitia s-a racit putin adaugam oul si amestecam bine.
Umplem fiecare jumatate de cartof cu compozitia de ciuperci si le asezam apoi intr-o tava unsa cu unt.Peste ele mai adaugam o cana cu apa amestecata cu 2 linguri cu bulion si putina sare.
Dam la cuptor 25-30minute sa se gratineze.

Se servesc calzi cu smantana, cu branza rasa, simpli  sau alaturi de orice salata de legume de vara.

TIPS-URI

1

Daca vrei sa pregatesti reteta de post nu mai adaugi oul si va fi la fel de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Dana Cristea - pusikmea 1

10.05.2010, 11:28

super..si eu fac cu tot felul de umpluturi

Rocsi 1

10.05.2010, 11:39

nadina73 1

10.05.2010, 23:37

ela mi-ai last si mie,sti ca eu sant moarta dupa ciuperci,5 furuclite julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi frantuzesti