Cartofi umpluti cu piept de pui

de Angelina_Elena in Mancaruri de legume, 20 Noi 2011 | 5610 vizualizari

 

Sursa:Reteta de Acasa!

 

INGREDIENTE

  • 2 kilograme cartofi
  • 500 g piept de pui fiert
  • 1 ceapa mai mare
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • patrunjel
  • margarina pentru uns cartofii
  • cascaval,branza rasa,smantana(optional)
  • Sos Bechamel:
  • 25 g margarina rama
  • 25 g faina
  • 250 ml lapte
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti cu piept de pui:

Se aleg cartofii,se curata de coaja,se taie in doua si se unge fiecare jumatate de cartof cu margarina.Pe fiecare cartof se pune si cate un cubulet de margarina apoi ii punem intr-o tava tapetata cu folie de aliminiu si putina margarina.Se pun in cuptorul preincalzit si se lasa pana se coc.In timp ce se coc cartofii pregatim umplutura:pieptul de pui impreuna cu ceapa se toaca marunt,se trec prin masina de tocat carne.Dupa ce le-am tocat se amesteca cu ouale si verdeata si se potriveste cu sare si piper.Cartofii se incearca cu o furculita,iar daca furculita intra usor in ei,inseamna ca acestia sunt copti.Se scot din cuptor si se lasa la racit.Dupa ce s-au racit se golesc la mijloc cu o lingurita(cu atentie pentru a nu se rupe).Dupa ce i-am golit la mijloc ii umplem cu compozitia de carne,iar apoi ii punem intr-o tava.Intr-un ibric punem untul la topit la foc mic,iar cand s-au topit se ia ibricul de pe foc,se aduga faina si se amesteca repede pentru a nu se face cocoloase.Se pune din nou la foc mic si se mai amesteca putin apoi se toarna laptele si se amesteca pana se ingroasa.Acest sos se toarna peste cartofi si se dau la cuptor pentru 10-15 minute.Cand s-au gratinat deasupra sunt gata.Se servesc calzi cu cascaval sau branza rasa,smantana. 

TIPS-URI

1

Dupa 25-30 de minute dupa ce am bagat cartofii la cuptor,ii scoatem si punem deasupra cubulete de margarina(ca la inceput).

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu piept de pui in sos de smantana