Cartofi umpluti,la cuptor

de gospodinadecriza in Aperitive / Garnituri, 21 Apr 2010 | 10971 vizualizari

 

O reţetă simplă, uşoară pentru stomac, fără prăjeli.

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi mari.  
  • Pentru umplutură: -        
  • brânză sărată, de vaci,
  • caşcaval, -        
  • feliuţe de şuncă si salam, tăiate cuburi, -        
  • ceapă verde, tăiată,
  • pătrunjel, -        
  • 1 ou fiert, tăiat cuburi -        
  • 50 g unt, -        
  • 4 - 5 linguri de smântână, -        
  • sare, piper.
  • În funcţie de preferinţe şi buget, mai puteţi adăuga ciuperci, bacon, kaizer, piept de pui,  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cartofi umpluti,la cuptor:

Cartofii spălaţi se fierb în coajă, 30 min. Îi scoatem, îi lăsăm la răcit şi, cu o lingură, îi scobim pe lungime, de miez. Cine doreşte, poate curăţa cartofii de coajă, înainte de a-i da la cuptor. Sau se pot căli legumele şi carnea în ulei. Eu am optat pentru o varianta mai dietetică a retetei.
Îi umplem, pe rând, cu câte un pic din fiecare ingredient (brânză, 2, 3 cubuleţe unt, şuncă, ceapă tăiată rondele, usturoi feliat, carne) condimentăm, punem o lingură de smântână deasupra şi îi dăm la cuptor 30 minute, într-o tavă unsă cu unt.

Cu 5 minute înainte de a-i scoate, radem caşcaval şi aşezăm o felie de roşie peste fiecare cartof. Îi putem orna şi cu rondele de ceapa roşie.
Pentru a-i servi, îi punem cu grijă pe un platou, presărat cu pătrunjel sau pe foi de salata verde.


Pofta mare.
GDC

Daca ti-a placut reteta noastra "Cartofi umpluti,la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu crema de branza si cascaval