Casata

de diaconta in Dulciuri, 22 Mai 2011 | 10381 vizualizari

 

De ceva vreme un prieten ma rugase sa-i fac Casata,dar din aceea cum mancam noi pe vremuri.Facand o strigare pe Bucataras,Gaby a fost cea care mi-a furnizat o reteta.Acum, nu stiu eu cat m-am apropiat de gustul casatei din copilaria mea,dar a iesit ceva placut la gust si asortata cu bujorii care au umplut casa cu mirosul lor.

 

INGREDIENTE

  • piersici din compot
  • 400 gr capsuni
  • 120 ml vin alb
  • 2 linguri de miere
  • 4 linguri zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de lamaie
  • dulceata de cirese
  • 300 ml frisca
  • 10 gr gelatina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casata:

Gelatina se pune la hidratat in sucul de la compot.Piersicile si capsunii se pun separat in blender si se paseaza.

vinul cu zaharul,zaharul vanilat si zeama de lamaie se pun la fiert.La urma se adauga si mierea.Se raceste.

Piureul de fructe se pune si el sa dea un clocot.Cand s-a racit putin,se adauga gelatina si se amesteca,apoi se dilueaza fiecare cu cate jumatate din cantitatea de sirop de vin.

Cand este racit piureul de fructe se adauga cate 150 de ml frisca,se omogenizeaza.

Intr-o forma in care am pus folie alimentara,am pus mai intai piureul de piersici si am dat la congelator.

cand s-a intarit suficient pentru a adauga al doilea strat,punem un stat de dulceata de cirese,apoi turnam piureul de capsuni si lasam din nou la congelator.

Sper ca va fi pe placul prietenului meu si n-am sa ma fac de ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Casata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu iaurt fara coacere