Castraveti bulgaresti reteta

de silvi0ara in Muraturi, 12 Sep 2010 | 26106 vizualizari

 

Castraveţi bulgăreşti reţetă
Daca tot e vremea conservelor,va spun cum pun si eu castravetii in otet.

 

INGREDIENTE

  • 3kg castraveti cornisor  
  • 1 l otet  
  • 4 l apa  
  • 4 linguri sare  
  • 300g zahar  
  • 2 linguri miere  
  • boabe de piper  
  • boabe de mustar  
  • boabe de coriandru  
  • boabe de enibahar  
  • 1-2 capatani usturoi  
  • foi de dafin  
  • marar uscat  
  • hrean
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti bulgaresti reteta:

Se aleg castraveti cat mai mici si proaspeti, se aseaza in borcane (preferabil de 800 g), se adauga morcovi taiati felii, ceapa taiata julien, citeva bucatele de hrean, usturoi si marar uscat.

Se fierbe intr-un vas otetul cu apa, sarea,mierea , zaharul,si celelalte mirodenii.Cand a dat in clocot se toarna zeama in borcane.Apoi le inchidem cu capace. Bagam apoi borcanele in cuptorul incins,si le lasam asa la flacara foarte mica pentru 30 de minute.Eu am ales aceasta variant in locul fierberii la bain-marie.Daca preferati a doua variant,le fierbeti timp de 30 de minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti bulgaresti reteta" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveciori murati cu ceapa si morcovi