Castraveti cu aspirina

de mihaelar63 in Conserve, 18 Dec 2019 | 4910 vizualizari

 

 Am mai pus eu pentru iarna ardei pentru umplut cu aspirina  .  Pentru reteta aceasta m-am inspirat de aici :https://sovkusom.ru/recept/ogurcy-s-aspirinom/. De cum am gasit-o , mi-am si dorit sa o pun in practica . Acum ca am deschis borcanul si am gustat , garantez ca este o reteta foarte buna si ca am sa o prepar si in anii urmatori . Este oalternativa foarte buna pentru cei  , care din diferite motive,ce doresc sa ocoleasca folosirea otetului.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg castraveti
  • 6 buc aspirina
  • 3 catei usturoi
  • 3 inflorescente marar
  • 3 lingurite de sare
  • 1 lingura rasa boabe piper negru
  • 1 morcov-150 gr
  • 1 radacina hrean-150 gr
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti cu aspirina:

  1. Castravetii se spala si se curata usor la capete .
  2. Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,
  3. Se lasa castravetii in apa rece timp de 2-3 ore ca sa se hidrateze .
  4. Spalti si sterilizati borcanele .
  5. Feliati rondele morcovul si hreanul . Spalti inflorescentele de marar .
  6. Pe fundul fiecarui borcan se pune hrean .
  7. Distribuiti in mod egal in fiecare borcan castraveti , usturoi, marar , piper.
  8. Turnati deasupra apa clocotita si lasati sa stea macar 30 minute.
  9. Scurgeti marinda dintr-un vas si dati un clocot impreuna cu 3 lingurite cu varf de sare .
  10. Gustati si daca doriti mai sarat ,se mai poate adauga . Eu am dorit sa fie mai putin sarat .
  11. In fiecare borcan puneti cate doua bucati de aspirina .
  12. Turnati deasupra marinada fierbinte .
  13. Infiletati strans capacele si puneti borcanele cu castraveti intre paturi sa stea la cald pana a doua zi .
  14. Eu am obtinut 3 borcane a cate 1.7 l de castraveti cu aspirina .
  15. Pastrati borcanele la rece  in camara sau pivnita .

TIPS-URI

1

Curatarea la capete se face in eventualitatea ca acestea ar fi usor amarui si in al doilea rand castravetii se vor marina mai eficient ,

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti cu aspirina" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti covasiti la soare