Castraveti in otet

de ionix in Conserve, 17 Sep 2010 | 13014 vizualizari

 

reteta mamei doar ca eu am pus pikant fix in loc de boabe mustar, bla bla bla... pikant-ul are tot ce-i trebuie :D:D

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 1 plic pikant fix dulce-acrisor
  • 2 l apa
  • 200 g zahar
  • 8 g piper boabe
  • 300 ml otet
  • cateva foi de dafin
  • morcovi
  • crengi de marar
  • hrean
  • frunze de telina
  • radacina de telina
  • usturoi
  • cate un ardei iute pt fiecare borcan (OPTIONAL)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Castravetii trebuie sa fie neaparat cornisor si mai mititei, aia-s mai gustosi, si trebuie alesi cei care nu-s batuti deloc si nici juliti.

Se spala castravetii si se usuca bine, nu trebuie sa ramana nicio picatura de apa pe ei.

Morcovii se spala bine si se taie rondele.

Hreanul se curata, se spala si se taie fasii. La fel procedam si cu radacina de telina.

Castravetii se aseaza in borcane, cand ii indesam sa avem grija sa nu-i rupem pt ca daca-s rupti ei se strica.

Printre castraveti punem rondele de morcovi, fasii de hrean, frunze de telina, bucati de telina si usturoi.

Deasupra punem crengi de marar si cate un ardei iute.

Apa o punem la fiert impreuna cu zaharul, plicul de pikant fix si otet.

Se lasa pana cand fierbe foaaaaarte bine iar apoi se toarna fierbinte peste castravetii aflati in borcane. 

Infiletam bine borcanele si le intoarcem cu fundu-n sus. Le lasam pana se racesc un pic iar apoi le intoarcem si le lasam pana se racesc complet.

Se pun in camara si se mananca la iarna.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

cantitatile de morcov, telina, usturoi, hrean si ardei iute se pun in functie de gusturile dvs...

2

tot dupa gust puteti adauga un plus de otet sau de zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Sylvia 1

21.09.2010, 21:10

Super bine arata si castravetii dar mai ales autoarea

ionix 1

22.09.2010, 19:39

sarut-mana... dar mai momosi sunt ai tai

Bya Ralu 1

03.10.2012, 10:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti in otet, fara sterilizare