Castraveti in otet

de katty in Muraturi, 12 Sep 2017 | 4602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg castraveti
  • 3 cepe
  • 2 morcovi
  • boabe de mustar
  • marar uscat
  • coriandru boabe
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 5 linguri sare neiodata (de sac)
  • 1 litru otet
  • 2 litri apa
  • 500 gr zahar
  • 1 plic de conservant
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti in otet:

Spalati castravetii si taiati capetele. Taiati ceapa solzisori si morcovii rondele subtiri.
Aranjati castravetii in borcane, alternand straturi de castraveti cu ceapa, morcovi si marar uscat.
Puneti apa la foc impreuna cu otetul, sarea, zaharul, piperul boabe, coriandru, mustarul si foile de dafin. Lasati sa dea cateva clocote, apoi turnati solutia fierbinte peste castraveti , nu inainte de a dizolva in ea plicul de conservant. Acoperiti borcanele cu capacele si lasati-le pana a doua zi.

Daca mai este nevoie, completati cu aceeasi solutie. Presati usor deasupra castravetilor cu bucati subtiri de lemn pentru a nu se ridica deasupra solutiei. Inchideti capacele ermetic si puneti-le la rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

14.09.2017, 23:11

Ce bunătate!

Cofetarul Vesel 1

17.09.2017, 12:55

Ancutsa 1

18.09.2017, 11:05

Tare buni! Si eu am pus saptamana trecuta cateva borcane cu castraveti, desi e destul de cald la noi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati in otet