Castraveti murati rapid

de COSTEO in Muraturi, 30 Iul 2013 | 18781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • castraveti
  • marar uscat
  • cimbru
  • morcov
  • ardei iute
  • usturoi
  • telina radacina(si frunze)
  • o felie paine
  • pentru solutia salina
  • apa
  • sare neiodata
  • 1 lingura de sare rasa la 1 l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Castraveti murati rapid:

Castravetii cei mai buni sunt cei cu coaja subtire, cu broboane multe de culoare verde inchisa, camasa semintelor cat mai mica si miezul carnos. Se aleg castraveti proaspeti ( cei vestezi se inmoaie la murat). Se spala in 2 -3 ape (sunt buni castravetii cei mici), pe care ii crestam sau se strapung la ambele capete pentru a patrunde bine saramura. Se aseaza intr-un borcan de sticla sau intr-un bidon de plastic. Morcovul, telina, curatate si taiate rondele, iar ardeiul iute crestat. Pe fundul borcanului sau al bidonului de plactic se pune marar uscat, cimbru, ardei iute, rondele de morcov si telina, apoi asezam castravetii unul langa altul, dar sa fie cat mai inghesuiti, pana la jumatatea borcanului sau a bidonului, apoi repetam procedeul mentionat mai sus, iar castraveti pana se umple borcanul iar deasupra la fel cum am pus pe fundul borcanului.

Secretul este sa se adauge la final o felie de paine. Deasupra lor se toarna apa sarata calda (1 lingura sare la 1 l de apa) Se lasa la cald ,sa fie cam 20 grade Celsius.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Castraveti murati rapid" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

kukibella 1

31.08.2013, 11:52

Sidy 1

01.09.2013, 08:26

Cei mai buni castraveti ! Cat se tine acolo painea....ai uitat sa spui...

babi5 1

04.09.2013, 04:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati