Casuta Iepurasului

de ana in Dulciuri, 31 Mar 2010 | 5084 vizualizari

 

reteta este luata de http://www.bucataras.ro/retete/4048/casuta-din-turta-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • 220 gr unt
  • 200 gr. zahar maro( light)
  • 250 ml miere
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1 lingurita praf de cuisoare
  • 840 gr faina
  • bomboane mici colorate
  • Pentru lipit peretii - royal icing
  • 2 albusuri
  • 400 gr zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Casuta Iepurasului:

Untul se bate cu zaharul ,apoi se incorporeaza mierea,oul,sarea ,bicarbonatul,scortisoara,praful de cuisoare ,se amesteca continu. Se incorporeaza jumatate din faina (se amesteca cu mixerul)apoi treptat si cealalta jumatate ,daca mixerul nu face fata framantati cu mana .aluatul obtinut se imparte in 3 se inveleste in folie si se da la rece.

Dupa ce s-a intarit bine aluatul scoatem de la rece si il lucram.Intindem foi pe hartie de copt si decupam upa sablon .Eu am facut casuta cu urmatoarele dimensiuni fata casutei de 16 cm la baza , ianltimea pana la acoperis de 8,5 cm si linia oblica pe care se va sprijini acoperisul sa fie de 10,5 cm. Peretele lateral sa fie de 14 cm la baza si 8,5 cm inaltime, iar acoperisul va putea fii 17,5 cm pe 13 cm.

Am decupat iepurasi sau orice alte forme .(am decupat cu hartie cu tot ,sa nu se strice forma )

Incingem cuptorul si coacem pe treapta de sus pana devin maronii pe margine .

Dupa ce s-au copt le scoatem pe gratar sa se raceasca.

Intre timp facem Royal icing sau a 2-a zi 

Se bat albusurile spuma si se in incorporeaza zaharul pudra.


Daca ti-a placut reteta noastra "Casuta Iepurasului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

danis 1

31.03.2010, 22:59

ce bine arata

Oana 1

01.04.2010, 00:22

Foarte frumoasa

mihaelar63 1

12.04.2010, 14:49

sa-ti traiasca fetele !!! cred ca sunt incantate de casuta ce le-ai facut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu crema alba de vanilie pufoasa si crocanta