Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post

de deyutzky in Dulciuri, 2 Apr 2016 | 35012 vizualizari

 

O suuuuper pufosenie de negresa! Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post. Nu e de trecut cu vederea, neaparat sa o incercati si voi!
Eu am ramas fidela acestei retete, pentru ca mi se pare o consistenta deosebita. Nu e nici prea uscata, cum s-a intamplat sa fie la unele retete, dar nici prea umeda. E cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post E perfecta! 

 

INGREDIENTE

Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post

  • Pentru o tava de 23x23cm:
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de apa
  • 1/2 cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post:

Preparare Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post

Amestecam intr-un bol zaharul, apa, uleiul si esenta de rom.

In alt bol amestecam faina, praful de copt si cacaua.

Turnam treptat amestecul de faina peste compozitia lichida si mixam usor pana la incorporare.

Tapetam tava cu hartie de copt si turnam compozitia.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40-45 de minute, la foc potrivit. Verificam cu o scobitoare daca este gata, apoi scoatem tava din cuptor si lasam negresa la racit. 

Dupa ce s-a racit complet o portionam si o servim. 

Se mai poate servi si cu gem/dulceata. E foarte buna si simpla si cu gem.

Daca nu tii post, poti incerca Desert prajitura negresa iar daca nu esti fan ciocolata, probabil asta va fi pe placul tau Desert prajitura cu orice fel de fructe

Daca nu vrei prajituri, fa o inghetata buna - Inghetata de vanilie cu zmeura

Va doresc Pofta Buna! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cea mai buna reteta de negresa pufoasa de post" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa Ioana