Ceafa afumata (de casa )

de mihaelar63 in Mezel de casa, 28 Iun 2010 | 16828 vizualizari

 

am observat ca la intalnirile de la gradina cat si acasa mult mai apreciate sunt aperitivele si produsele ,, productie proprie '' [ incerc sa ,, ocolesc'' cat se poate , conservantii , E-urile si alte bidiganii nenumite si nestiute din mezelurile preparate pe scara industriala .

 

INGREDIENTE

  • 1 buc. ceafa afumata de porc [ aprox. 1.5 kg , de la tara, preparata de soacra]
  • 1 ceapa
  • 2 frunze dafin
  • frunzulite cimbru
  • frunzulite marar
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita boabe mustar
  • 1/2 lingurita boabe ienibahar 
  • boia rosie de ardei
  • 3 catei usturoi
  • 1 l apa
  • 1 l  zeama acra de varza [ moare]
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa afumata (de casa ):

  1. ceafa afumata se spala si se pune la fiert cu toate ingredientele  , mai putin boiaua si usturoiul .
  2.  este fiarta cand furculita intra usor in carne , cam in 40 min .
  3.  ceafa se scurge de zeama ,
  4.  cat este calda se unge cu boia si usturoi pisat .
  5. se feliaza doar dupa ce s-a racit sau  cand se consuma .

TIPS-URI

1

nu se fierbe in oala sub aburi , zeama de varza ,, da pe dinafara ''

2

se poate prepara astfel ,si cotlet sau pulpa afumata de porc .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa afumata (de casa )" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

mihaelar63 1

29.06.2010, 16:22

multumesc tuturor ma gandesc sa incerc si cu piept de pui sau curcan afumat

elena1988 1

08.02.2011, 13:43

adry88 1

04.06.2011, 10:26

o bunatate

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza