Ceafa de porc in sos de smantana cu capere

de Bya Ralu in Porc, 25 Ian 2014 | 11817 vizualizari

 

essential am vrut sa prepar cu sos de mustar dar cum nu mai aveam mustar am schimbat putin sosul care e delicios

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati de ceafa de porc
  • 50 ml vin alb
  • 1 ceapa alba
  • 3-4 linguri de smantana
  • 1/2 lingura de faina
  • 1 lingurita de capere
  • 2 catei de usturoi
  • vegeta/piper/busuioc/boia dulce/fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceafa de porc in sos de smantana cu capere:

Bucatiile de ceafa se pun intr-o folie alimentara si se bat cu un ciocan de snitele,pe ambele parti.Se condimenteaza si se pun la prajit in ulei de masline.

Intr-o alta tigaie punem ceapa tocata marunt cu putin busuioc si ulei de masline,adaugam vinul si ceafa de porc,cand incepe sa scada zeama se adauga un pahar de apa si se mai lasa la foc mic sa scada putin.

Carnea se scoate pe o farfurie.

Peste sosul format se adauga smantana si faina,se amesteca pana se omogenizeaza,adaugam caperele si usturoiul tocat marunt.

Se pune si carnea peste sos si se lasa cateva minute la foc mic.

TIPS-URI

1

Se serveste cu garnitura de cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceafa de porc in sos de smantana cu capere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura ardeleneasca de porc cu carnati -de Craciun