Ceapa murata in otet

de mihaelar63 in Muraturi, 17 Mai 2012 | 19075 vizualizari

 

Mai facem eliberam congelatorul de legume congelate , doar vin altele . Mai facem curat prin camari . Din proviziile de ceapa , a mai ramas doar ce mica si amarata, parca era arpagic . Nimic nu se pierde totul se transforma . Fiul meu de mult cerea ceapa murata.Se spune ca originile acestei retete ar fi grecesti .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ceapa , rosie , alba , foarte marunta
  • 2 lingurite boabe piper
  • 2 lingurite boabe mustar
  • 6 foi dafin
  • 2 linguri zahar brun
  • sare mare neiodata
  • otet
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa murata in otet:

Ceapa se curata se spala si se lasa 24 ore sarata , acoperita cu un servet [ sa se inmoaie .

A doua zi se spala , se aseaza in borcane de 400 ml  bine spalate .

in fiecare borcan se pune o lingura rasa de sare , 1 lingura zahar, 1 lingurita boabe mustar , 1 lingurita boabe piper + 3 foi dafin .

Se face o solutie jumatate apa , jumatate otet, se infierbanteaza  , se complecteaza borcanele si se infileteaza .

Se  pun borcanele  bine acoperite sa stea 24 ore la cald .

Pot fi servite dupa aproximativ  2 saptamani.

Cepele murate sunt translucide , parca ar fi niste  bijuterii .Gustul a fost pe masura asteptarilor . Am fost atat de incantata de aspectul cepei murate incat am facut 24 de instantanee!!!

           

TIPS-URI

1

Cu proxima ocazie am sa experimentez si cu cimbru , busuioc , etc.

2

Le puteti folosii ca muratura langa preparate de carne sau in salate de cu cartofi sau peste afumat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa murata in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sim0na 1

18.05.2012, 22:34

Am salvat reteta!

Mitinita 1

06.08.2012, 20:14

la favorite,vreau sa o fac si eu

mihaelar63 1

07.08.2012, 21:41

Ceapa murata folosita la unele salate arata senzational .
Sunt curioasa sa ne prezinti ,, viziunea ta personala'' precis iti pui amprenta .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ceapa rosie murata