Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci

de cristina_s_world in Mancaruri de post, 26 Oct 2012 | 3021 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 cepe mai grasune
  • 250 g ciuperci din conserva
  • o mana de miez de nuca
  • ulei (vreo 4-5 linguri)
  • o conserva de cubulete de pulpa de rosii in bulion
  • sare si piper macinat
  • un cub concentrat de legume
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci:

Cepele se curata de coaja si se pun intregi la fiert pe aburi, acoperite cu un capac. Verificati periodic daca sunt fierte, astfel nu veti risca sa se inmoaie prea tare. Cand sunt gata, se scobesc cu atentie de miez, lasand doar doua randuri de foi. Miezul scos de la ceapa, ciupercile si miezul de nuca se toaca marunt (eu am folosit mixerul ), insa nu pasta.

Intr-un vas se pune uleiul la incins. Adaugam amestecul maruntit si lasam pe foc cateva minute. La urma punem cubul de legume si dam un plus de gust cu sare si piper proaspat macinat. Umplem cu ajutorul unei lingurite cepele si le asezam intr-un vas rezistent la cuptor. In mijlocul fiecarei cepe umplute putem infige sferturi de miez de nuca. Peste compozitia ramasa turnam conserva de rosii in bulion, amestecam bine si turnam totul in jurul cepelor. Dam vasul la cuptor pentru 50 minute la foc mediu. Sunt foarte bune calde.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu nuca si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

mamaieelena 1

26.10.2012, 16:34

diaconta 1

26.10.2012, 22:14

ce interesant

MIUTA 1

26.10.2012, 22:33

Foarte interesanta reteta.Sigur o fac cand intra in post asa ca o pun la favorite.Super idee si arata foarte tentant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceapa umpluta, la cuptor