Cei mai buni castraveti marinati

de _Alina_ in Muraturi, 19 Sep 2013 | 58404 vizualizari

 

Dragilor, va marturisesc cu mana pe inima ca-mi plac la nebunie muraturile, iar castravetii sunt favoritii mei. Dupa nenumarate retete incercate si tot dupa atatea dezamagiri am zis ca nu mai pun in veci, dar intamplarea a facut ca in vara aceasta sa gasesc reteta perfecta la tusa-mea. Au iesit exact ca cei cumparati din magazin. Pur si simplu perfecti.
Reteta am modificat-o putin ca sa fie pe gustul nostru: la cantitatea de zahar si la timpul de fierbere - in reteta dansei cantitatea de zahar fiind de 3 lg/borcan de 800g, iar timpul de fierbere 20-25 min, ceea ce mi-a parut prea mult...

 

INGREDIENTE

  • castraveti mici
  • otet
  • apa
  • sare
  • zahar
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • ceapa mica
  • morcov
  • cotoare si flori de marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cei mai buni castraveti marinati:

1. Sterilizam borcanele (eu am folosit borcane de 800 g).

2. Spalam castravetii in mai multe ape.

3. Curatam ceapa si morcovul.

4. In fiecare borcan cu capacitatea de 800 punem:       

-  castraveti       

-  2-3 cepusoare      

-  1-2 morcovi taiati rondele sau pe lungime 

-  1 lg de mustar boabe       

-  5-10 boabe de piper       

-  4 linguri de otet       

-  1 lg cu varf si inca 1/2 de lg zahar tos       

-  1 lg rasa sare pentru muraturi       

-  apa cat cuprinde        

-  cotoare/flori de marar

5. Infiletam capacele si punem borcanele intr-o oala mare, pe fundul si marginile careia punem prosoape. Punem apa peste borcane, avand grija ca nivelul acesteia sa fie mai jos (1-2 cm) de marginea capacului. Punem oala pe foc potrivit, iar din momentul in care incepe sa fiarba lasam 10-15 min.

6. Scoatem borcanele fierbinti si le acoperim cu niste prosoape si paturi pana a doua zi. Dupa aceasta operatiune le punem in beci/camara.     

Nota!   Puteti adapta cantitatea de zahar in functie de gustul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cei mai buni castraveti marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Merisor 1

19.09.2013, 10:55

Asa zic si eu de ai mei

babi5 1

19.09.2013, 10:59

Tre buie sa fie tare buni

Rocsi 1

19.09.2013, 13:48

Ce bine arata borcanele cu castraveti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Castraveti murati cu cartofi