Ceviche sau Creveti marinati

de Catalina L in Fructe de mare, 4 Noi 2016 | 5564 vizualizari

 

In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului  (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche. 
Această specialitate panameza (dar si peruviana)  nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și  pește sau creveți dupa preferința.
 
 http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html

 

INGREDIENTE

  • 250 g creveți fierti
  • 2 lămâi verzi- lime (sau 3 în cazul în care nu sunt prea suculente)
  • 1/2 ceapa (de preferință roșie)
  • 1 cățel de usturoi
  • coriandru tocat
  • piment iute(dupa gust-atentie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceviche sau Creveti marinati:

Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul  în bucățele mici. 

Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime. 

Se adauga toate ingredientele menționate mai sus. 

Marinati 2-3 ore la rece. 

Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :). 

Eu am folosit creveti proaspeti fierti.

Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii  va actiona si carnea de peste  va avea un aspect foarte alb).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceviche sau Creveti marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rahela Velicu 1

05.11.2016, 20:03

mihaelar63 1

07.11.2016, 03:58

Si de mine ar fi

anca_rm 1

07.11.2016, 10:22

ce-mi plac cfrevetii

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Supa de scoici cu legume