Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
In fiecare an, la data de 4 noiembrie in Panama se sărbătoreste Ziua Drapelului (Dia de la Bandera), simbol al independenței față de Columbia.
Va prezint cu aceasta ocazie un fel de mâncare foarte tradițional si cunoscut - Ceviche.
Această specialitate panameza (dar si peruviana) nu are nevoie de multe ingrediente: ceapa, usturoi, piment rosu, lamaie, coriandru, sare și pește sau creveți dupa preferința.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/ceviche-sau-creveti-marinati.html
Se curata si se toaca foarte marunt ceapa si usturoiul. Se taie piment-ul în bucățele mici.
Se stoarce sucul de lamaie. Într-un castron, plasați crevetii decojiti tăiati în jumătate pe lungime.
Se adauga toate ingredientele menționate mai sus.
Marinati 2-3 ore la rece.
Se decoreaza inainte de servire cu coriandru prospat tocat si piment. Se poate servi cu tortilla (vezi reteta aici) și cu o bere rece -Cerveza :).
Eu am folosit creveti proaspeti fierti.
Puteti să utilizați creveți cruzi sau pește crud proaspat (se taie pestele crud in cubulete, se curata crevetii si se taie in 2 in lungime, se marineaza o noapte intreaga cu ingredientele mentionate. Aciditatea lamaii va actiona si carnea de peste va avea un aspect foarte alb).
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult