Chec aperitiv

de simona72 in Aperitive / Garnituri, 23 Ian 2015 | 12926 vizualizari

 

O bunatate....uleiul de dovleac la aceasta reteta ia dat un plus de savoare si o culoare verzuie...nu stiu cat se vede din poze, dar la gust va asigur ca este tare bun...

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml lapte batut
  • 50 ml ulei de dovleac
  • 220 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 150 gr muschiulet de porc afumat
  • 150 cascaval
  • 1 cutie mica ciuperci (150 gr)
  • pentru decor: masline verzi fara samburi
  • fulgi de chili rasniti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv:

Ouale la temperatura camerei, se mixeaza impreuna cu sarea pana isi dubleaza volumul. Se adauga in fir subtire uleiul de dovleac mixand la viteza mica. Adaugam apoi laptele batut mixand la aceeasi viteza. 

Faina alba se amesteca cu praful de copt, muschiuletul se taie cubulete, cascavalul se da pe razatoarea cu gauri mari, ciupercile se scurg de apa si se strang intre palme pentru a scoate cat mai multa apa din ele. Se adauga treptat ingredientele in ordinea scrisa anterior si amestecam dupa fiecare ingredient pus cu o spatula. Punem continutul intr-o tava de chec pe care am tapetat-o cu ulei de dovleac, deasupra asezam niste felii de masline verzi, rasnim fulgi de chilii si dam tava de chec la cuptorul incins la 180 grade pentru 30 minute. Reducem temperatura la 160 grade, acoperim checul cu o hartie de copt si mai lasam la cuptor inca 15-20 minute. Lasam sa se raceasca, portionam si servim. Sa va fie de folos!!

TIPS-URI

1

ca sa evitam lasarea checului, sa nu se faca adancitura in mijloc, se scoate checul pe un fund de lemn si se aseaza pe o parte. Se lasa sa se raceasca partial si se intoarce si pe partea cealalta...

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv