Chec aperitiv cu spanac si sofran

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2013 | 51281 vizualizari

 

Imi plac checurile aperitiv pe care le prepari repede cu ce ai la indemana .Am testat bineinteles condimentul favorit al zilei : amestecul cu sofran ptr. paella.

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 200 gr telemea vaca[ nesfarmicioasa]
  • 200 gr sunca
  • 200 gr sunculita afumata
  • 200 gr masline verzi umplute
  • 400 gr faina alba
  • 4 linguri seminte decorticate de floarea soarelui
  • 4 linguri spanac tocat
  • 4 linguri ceapa verde-codite tocata
  • 6 linguri smantana
  • 8 linguri ulei
  • 2 catraveti murati.
  • 1/2 plic amestec cu sofran ptr. paella
  • 3 lingurite de amestec drojdie uscasta cu praf de copt
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu spanac si sofran:

  Taiati cuburi telemeaua , mezelurile , castravetii murati si ardeii Kapia .

   Ungeti doua forme de cozonac cu ulei si puneti in ele hartie de copt .

  Trei oua se bat spuma cu putina sare + 2 linguri ulei si +2 smantana .Pentru a avea un aluat verde am pus si spanac tocaT. Adaugati in ploie 4-5 linguri faina, consistenta sa fie cea a unei smantani . Pentru crestere am adaugat o lingurita drojdie amestecata cu praf de copt.Impartiti compozitia in mod egal in cele doua tavi , presarati pe deasupra ardeiul si telemeaua .

    Urmatoarele trei oua le bateti cu sare + 2 linguri ulei ,+ 2 linguri smantana +4-5 faina , sare si+praf de copt cu drojdie .La fel impartiti compozitia  in cele doua tavi si presarati deasupra sunculita afumata + castravetii murati .

    Ultimele 4 oua le bateti spuma cu sare + 2 linguri ulei + 2 linguri  smantana+5-6 linguri faina +drojdia cu praf de copt + condimentul cu sofran . Impartiti jumatate din cantitate in tavi , presaratri maslinele , ceapa verde , ardei si sunculita . Turnati deasupra restul de compozitie .

   Presarati  cu seminte de floarea soarelui pe deasupra, stropiti usor cu ulei  si dati la cuptorul preincalzit la 200 grade timp de 20-30 minute pana se rumeneste .

TIPS-URI

1

La urmatoarea preparare am sa pun seminte si in compozitie , contrastul de crocant este placut . La fel de placut s-a simtit si consistenta castravetelui murat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu spanac si sofran" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec sarat cu dovlecei