Chec cu cacao

de gaby_duceag in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 11239 vizualizari

 

Un chec perfect alaturi de un pahar cu lapte sau o ceasca de cafea.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • o cana zahar
  • o cana lapte
  • doua cani si 1/2 faina
  • o lingurita bicarbonat de sodiu
  • putin otet
  • un sfert cana ulei
  • un vr cutit sare
  • 1/2 sticluta esenta vanilie
  • 2 linguri cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu cacao:

Punem intr-un bol ouale impreuna cu zaharul si le mixam pana se albesc si-si dubleaza volumul.

Adaugam apoi laptele, zaharul, uleiul esenta de vanilie si faina.
Intr-o cescuta stingem bicarbonatul cu otet ( trebuie sa se umfle, sa faca balonase)
Punem peste faina apoi amestecam bine totul.

Pregatim formele de chec. Le ungem cu putin ulei si tapetam fundul cu faina.
Din cantitatea asta va ies doua checuri in tavile obisnuite.
Eu am pus in forma de guguluf si a incaput tot amestecul ca e mare forma.

Turnam jumatate din compozitia de chec in tavi iar in ce ramane adaugam cacaua si omogenizam.
Turnam in fir subtire exact in mijlocul amestecului deja turnat.
Introducem tava (tavile)de chec  in cuptorul preincalzit si coacem timp de 45-50 min la foc mic.
Dupa 5 minute rasturnam din forma si pudram checul cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti pune si fructe confiate in compozitia de chec sau presara nuca macinata inainte de coacere

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

adry88 1

31.05.2011, 21:01

frumos

COSTEO 1

06.04.2013, 14:47

F bun arata bine.

laura_n 1

25.03.2014, 22:01

vaaai, ce misto arata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert pandispan cu lapte fierbinte sau Torta al latte caldo