Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos

de Tabita _ in Dulciuri, 19 Feb 2013 | 5526 vizualizari

 

Bun bun!!! Se topeste in gura. :)

 

INGREDIENTE

  • 3 albusuri
  • 70 g zahar (de preferat pudra)
  • 50 g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • putina coaja rasa de portocala
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 100 g stafide
  • cateva migdale
  • 4 bucati ciocolata de menaj
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos:

Stafidele se pun in apa. Se da drumul la cuptor,la foc mic.

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare. Se adauga putin cate putin zaharul si zaharul vanilat mixand in continuare. Se adauga laptele, uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga treptat, amestecandu-se usor cu o spatula si omogenizam bine compozitia.

Se adauga coaja rasa de portocala, nuca de cocos, stafidele bine scurse care au fost lasate pe un servet pt a absorbi apa.

Compozitia obtinuta se pune intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se pune in compozitie cateva migdale. Ciocolata se topeste putin si se adauga pe mijloc. Se da la cuptor la foc mic (160°) pentru 25-35 de minute. In primele 15-20 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se testeaza cu scobitoarea, cand scobitoarea ramane curata inseamna ca e gata.

Se lasa sa se raceasca. 


TIPS-URI

1

Am trecut cu o lingurita pe deasupra compozitiei pentru ca ciocolata sa se lase la mijlocul checului

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata, stafide, migdale si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Tabita _ 1

20.02.2013, 14:59

Te rog,Rocsi

Teo 1

20.02.2013, 19:07

mereu ''necacios'', cu ciocolata ae aluneca mai usor!

Tabita _ 1

20.02.2013, 20:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu migdale prajite si ciocolata