CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI

de mihaelar63 in Dulciuri, 3 Mar 2017 | 4980 vizualizari

 

 Un chec pe placul meu, cu multe fructe confiate si nuci. A fost un deliciu. Cu siguranta, il voi prepara si cu alta ocazie. Pentru acest chec, m-am inspirat de la Adriana65, careia ii multumesc pentru reteta.

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 unt
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina alba
  • 1 praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1/2 lingurita pudra curcuma
  • 150 gr nuci curatate
  • 150 gr stafide si merisoare deshidratate
  • 100 gr mix fructe confiate [lamaie, kiwi, portocale]
  • 100 gr cirese confiate
  • 3 linguri rom
  • 3 linguri limoncello [lichior lamaie]
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI :

  1. Fructele confiate, cele deshidratate si nucile se pun intr-un bol si se amesteca cu rom si limoncello.
  2. Lasati fructele si nuca sa se hidrateze macar o ora.
  3. Spargeti ouale si separati galbenusurile de albusuri.
  4. Untul moale se freaca cu zaharul si zaharul vaniliat pana compozitia devine cremoasa.
  5. Se incorporeaza in amestec, galbenusurile, unul cate unul.
  6. Faina se amesteca cu praful de copt si pudra de curcuma.
  7. Albusurile se bat spuma.
  8. Compozitia cu unt, zahar, galbenusuri se amesteca cu cea cu faina.
  9. Amestecand usor, se incorporeaza in aluat si albusurie batute spuma.
  10. La sfarsit, se amesteca totul cu fructele confiate si cu nuca.
  11. Se unge o tava de cozonac cu unt si se tapeteaza cu faina alba.
  12. Se pune tava la cuptorul preincalzit,  la 200 grade C, timp de o ora.
  13. Dupa 20 minute, se reduce intensitatea caldurii, la 175 grade .
  14. La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.
  15. Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.
  16. Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.
  17. Serviti checul cu fructe confiate si nuci alaturi de cafea, lapte sau ceai.

TIPS-URI

1

Ouale si untul si faina sa fie la temperatura camerei.

2

La sfarsitul coacerii, se face testul cu scobitoarea.

3

Se inteapa checul cu o scobitoare si, daca aceasta iese uscata, checul este copt si in interior.

4

Taiati checul dupa ce acesta s-a racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "CHEC CU FRUCTE CONFIATE SI CU NUCI " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

kytz 1

04.03.2017, 10:59

Minunat !

mirela0911 1

05.03.2017, 16:57

O feliuta mai gasesc?

PopescuIonel 1

07.03.2017, 19:28

Cel mai platit panel de sondaj din Romania
Pentru participare primeşti între 0.20€ si 2€ pentru un sondaj
Bonus la inregistrare 1,50 Euro
E simplu si gratis. inregistreaza-te aici http://bit.ly/2f21VUh

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta de iaurt