Chec cu glazura de ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 28 Ian 2017 | 4338 vizualizari

 

Pentru cei carora le place ciocolata este checul perfect!

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 175 g unt
  • 175 g zahar
  • 4 oua
  • 125 g faina
  • 2 linguri cacao
  • 75 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • 1 fiola esenta de rom
  • Pentru glazura
  • 125 g ciocolata neagra
  • 50 g unt
  • Pentru decor
  • fulgi de nuca de cocos
  • Mai avem nevoie
  • faina pentru tapetat formaulei pentru uns forma
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu glazura de ciocolata:

Taiem untul cubulete, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o crema. Adaugam, unul cate unul, ouale, mixand incontinuare. Adaugam coaja de portocala rasa prin razatoarea mare, esenta de rom si laptele si amestecam. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si adaugam acest amestec peste amestecul de mai sus. Impartim aluatul in doua....o parte o lasam ca atare, iar in cealalta parte adaugam cacao si amestecam. Ungem o forma de chec cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam in forma mai intai, aluatul cu cacao, iar deasupra  turnam aluatul simplu. Dam la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru circa 40 min. Pentru a verifica daca checul este bine facut, facem testul scobitorii. Cand checul este facut, scoatem forma din cuptor, acoperim cu un prosop de bucatarie si lasam sa se raceasca, dupa care scoatem checul din forma. In timp ce checul se lasa la racit, ne ocupam de glazura.Topim pe baia de aburi ciocolata rupta in bucati si untul. Lasam sa se racoreasca putin, apoi turnam glazura deasupra checului, lasand sa se prelinga si pe lateralele acestuia. Deasupra glazurii, am presarat fulgi de nuca de cocos. Lasam sa se intareasca glazura si apoi putem felia.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu glazura de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec cu ciocolata