Chec cu lamaie

de Deny22 in Dulciuri, 28 Dec 2015 | 3416 vizualizari

 

Pentru ca ador lamaia si checul :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 zahar vanilat
  • 1 lamaie mare
  • 1 praf copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie:

Separam galbenusurile de albusuri.

Albusurile se bat spuma tare cu zaharul si se adauga treptat zeama de lamaie.

Separat se freaca galbenusurile cu uleiul pana obtinem o maioneza. Peste aceasta se adauga si coaja de lamaie rasa.

Treptat, adaugam galbenusurile peste albusurile batute spuma.

La sfarsit, cernem faina si praful de copt.

Se pune amestecul obtinut in tava tapetata si cuptorul incins.

 

 

TIPS-URI

1

Usa cuptorului nu se deschide in primele 15 minute

2

se pot adauga stafide

3

se poate pudra cu zahar pentru servire

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

miki_a 1

28.12.2015, 23:18

Foarte frumos ti-a iesit!!! Bun venit la noi!

Rocsi 1

29.12.2015, 21:14

Bun si aromat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Magdalene cu lamaie si strugurei