Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura

de Rocsi in Dulciuri, 21 Ian 2017 | 5637 vizualizari

 

Cum, este week-end si noi nu avem nimic dulce? Imediat scoatem cateva ingrediente din frigider, cateva din camara si facem un chec aromat si bun, bun de tot.
Ca la bucatarasi acasa...

 

INGREDIENTE

  • ,4 oua
  • 60 gr unt topit
  • 120 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 50 gr alune decojite si nesarate
  • 30 gr miez de nuca
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • 200 gr faina
  • un praf de sare

Pentru glazura:

  • 3 linguri pline cu zahar pudra
  • zeama de lamaie
  • fulgi de ciocolata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura:

Intr-un bol, punem doua oua si doua galbenusuri.
Incepem sa le mixam, adaugam zaharul treptat mixand continuu, pana obtinem o consistenta spumoasa.
Untul topit (usor caldut) il punem peste oua, in fir subtire, apoi adaugam laptele.
Praful de copt il stingem cu toata zeama de lamaie, il punem in compozitia de mai sus.
Incorporam si faina cernuta.
Separat, batem cele doua albusuri cu un praf de sare, pana devin spuma.
Le punem peste compozitia de mai sus.
Adaugam si alunele, nucile, coaja rasa de lamaie.
Le amestecam pe toate cu ajutorul unei palete, cu miscari lente.

Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, turnam compozitia si o nivelam.

O introducem in cuptorul incins, cam la 170 de grade C, pentru 35-40 de minute.
Dupa ce au trecut 30 de minute, facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat mai este necesar sa coacem checul.

Cand este gata, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Glazura:
Intr-un bol, punem zaharul pudra, picuram cate putina zeama de lamaie.
Amestecam bine cu o paleta si cand obtinem o glazura usor curgatoare, nu mai punem zeama de lamaie.
Turnam glazura peste checul rece, apoi presaram fulgi de ciocolata.
Il portionam si servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu lamaie, alune, nuci si glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

kytz 1

22.01.2017, 21:09

Frumos!

mihaelar63 1

23.01.2017, 13:02

Ce frumos se vad nucile si alunele in sectiune!!! De prezentare nu mai vorbesc

Rocsi 1

23.01.2017, 18:41

Kytz, multumesc. ... Mihaela, daca ai sti ce gustoase sunt in chec. Chiar mi s-a parut super delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi