Chec cu mac si gutui

de Lau in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 2768 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 250 g faina
  • 60 g lapte
  • 1 varf cutit scortisoara
  • zeama de lamaie
  • 1/2 plic praf de copt
  • 150 g zahar
  • felii de gutui
  • 1 lingura mac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac si gutui:

Mixam galbenusurile cu 50 g zahar, pana isi dubleza volumul, adaugam uleiul si laptele, amestecam bine, dupa care adaugam faina amestecata cu praful de copt, scortisoara.

Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Albusurile le mixam cu un praf de sare, pana isi dubleaza volumul, adaugam restul de zahar si mixam pana ce devine o bezea densa si lucioasa.

Adaugam peste compozitia de galbenusuri, amestecam bine si la final, adaugam gutuia taiata cuburi si stropiti cu zeama de lamaie, macul si amestecam bine.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit, pana ce trece testul cu scobitoarea.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac si gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura rapida