Chec cu mere

de stefy_a in Dulciuri, 27 Iun 2015 | 3594 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • (pentru un chec):
  • - 6 oua
  • - o cana cu zahar (cana de 250 g)
  • - o cana cu faina
  • - 10 linguri ulei
  • - 4 mere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mere:

- albusurile se separa de galbenusuri
- albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat
- separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se adauga albusurile spuma
- se amesteca bine pana la omogenizare, apoi se adauga treptat faina si se amesteca cu grija, cu o lingura, pana la incorporarea acesteia
- acum se curate merele de coaja si cotor, se taie bucatele si se adauga peste compozitie si se amesteca bine

- in tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da tava in cuptorul, preincalzit in prealabil, la 150 de grade, timp de circa 45-50 de minute - sau pana trece testul scobitoarea
- cand este gata se scoate din tava pe un platou si se lasa la racit, apoi se feliaza si se serveste

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mere" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura frageda cu mere si piersici