Chec cu nuci si visine (din visinata)

de mirela0911 in Dulciuri, 20 Dec 2015 | 4926 vizualizari

 

Pentru Mos Craciun am facut un chec delicios, pe care o sa-l serveasca alaturi de o cana cu lapte.
Si, ca sa ne lase cadouri mai multe :D, am pregatit checul cu Green Sugar, sa nu se ingrase! :)) Stiti ca acest Green Sugar are 0 calorii si 0 indice glicemic!

 

INGREDIENTE

  • 4 oua mari
  • 200 g Green sugar
  • un praf de sare
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • esenta de rom
  • 20 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • nuca taiata grosier
  • visine din visinata
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu nuci si visine (din visinata):

Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu praful de sare si green sugar-ul. Se toarna pe rand uleiul si laptele, mixand continuu pana la omogenizare. Se toarna esenta de rom iar la final faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca bine apoi se toarna compozitia intr-o tava unsa bine cu unt. Deasupra se pune nuca taiata si visinele fara samburi.

Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 minute, sa treaca testul scobitorii. Dupa ce s-a copt, se lasa la racit apoi se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Daca preferati, se pot praji usor nucile.

2

Se pot inlocui visinele din visinata cu cele congelate.

3

Se poate pudra cu zahar farin deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu nuci si visine (din visinata)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale