Chec cu piept de pui

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2011 | 4832 vizualizari

 

Aveam o jumătate dintr-un piept de pui cam mare (celalta jumătate e pregătită pentru Miruna) şi tot mă gândeam ce sa fac, ce sa fac...prea puţin pentru şniţel, prea puţin pentru prăjit, friptură...pentru tartă era suficient, dar..abia făcusem una weekendul trecut...deci...deci...mi-a venit ideea unui piept de pui în ceva aluat...

 

INGREDIENTE

  •  o jumătate piept de pui (dintr-un piept de pui mare) sau unul potrivit la vreo 600 gr 
  • 4 linguri cu vârf de făină 
  • 100 gr unt 
  • 5 ouă
  • o ceapă potrivită
  • un morcov
  •  sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu piept de pui:

Pieptul de pui, fiert, l-am tăiat bucăţele mititele, mergea şi mai mic, dar...graba...

Ceapa se toacă şi se căleşte în puţin ulei de măsline, apoi se adaugă pieptul de pui şi se amestecă pentru a se pătrunde puţin pe toate părţile , iar ceapa să devină aurie. Morcovul, dat pe răzătoarea cu ochiuri mici se aruncă peste amestecul de carne şi ceapă şi se lasă la foc mic vreo 8-10 minute.

Între timp, ouăle se separă. Albuşurile se bat spumă tare cu un praf de sare. Gălbenuşurile se freacă cu untul până se încorporează bine şi devine ca o cremă. Apoi se adaugă făina, treptat, amestecând bine pentru omogenizare. Se încorporează spuma de albuşuri. La urmă se adaugă şi amestecul din carne şi se toarnă totul într-o tavă de chec, unsă bine de tot cu margarină/unt.

Se lasă la foc potrivit 45-50 minute. Se consumă rece.

Un aperitiv foarte bun !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca cu pui, ciuperci si legume