Chec cu portocale

de Doralinda in Dulciuri, 23 Oct 2013 | 7623 vizualizari

 

O reteta atat de delicioasa, e un altfel de chec, insiropat, doar ca eu nu am pus sirop ptr a putea da fetitelor la scoala, deci voi posta reteta originala, cu sirop. Merita incercata....un deliciu!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml ulei de masline
  • 300 gr zahar
  • 300 ml suc proaspat de portocale
  • 2 plicuri vanilie
  • 3 oua
  • 2 portocale curatate de coaja, dar subtire
  • 1 lingurita praf de copt
  • 500 gr faina care are praf de copt incorporat pe care o cernem intai
  • Ptr sirop:
  • 3 linguri margarina
  • 3 linguri zahar
  • 1 pahar suc proaspat de portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu portocale:

Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii si le taiem marunt cu blenderul dar nu pana devine crema, lasam sa se simta bucatele de portocala! Batem cu mixerul uleiul cu zaharul ptr cca 2-3 min la viteza mare, apoi adangam unul cate unul ouale si vanilia. Faina sa fie amestecata cu praful de copt si o adaugam in compozitie cate putin alternand cu sucul de portocale. La sfarsit, adaugam si portocalele tocate marunt. Punem compozitia intr-o tava unsa cu ulei si presarata putina faina si punem la cuptorul preincalzit la 170C la programul cu aer pecultima treapta de jos, ptr cca 1 ora si 10 min (incercati cu un cutit daca s-a copt, intepati usor cu varful si daca iese uscat, atunci e ok, daca are aluat, mai lasati cca 5-10 min)

Ptr sirop: topim margarina cu zaharul intr-o craticioara si adaugam sucul. Imediat ce incepe sa fiarba lasam 3 min. Turnam siropul fierbinte peste checul racit.

TIPS-URI

1

In aceasta reteta se foloseste uleiul de seminte de bumbac, fiind consistent ca cel de masline in grasimi, doar ca se simte mai usor la gust, deci daca nu aveti acest ulei, puteti folosi cel de masline.

2

in bucataria greceasca, intotdeauna cand exista preparate cu sirop, unul trebuie sa fie rece iar celalalt fierbinte!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Rocsi 1

23.10.2013, 21:01

Mmm vreau o feliuta

Doralinda 1

23.10.2013, 23:33

Rocsi, te invit imoreuna cu o ceasca calda de ceai!

diana_k 1

24.10.2013, 08:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu