Chec din carne tocata cu morcov

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 5574 vizualizari

 

Un chec delicios, satios si in plus, se face super usor. Eu l-am pregatit stiind ca am musafiri la masa si pot sa spun ca a fost foarte apreciat si mancat aproape tot.

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne tocata amestec (vita cu porc am folosit)
  • 3 cepe verzi
  • 3 morcovi mici si subtiri
  • 1 legatura mica patrunjel verde
  • 1 legatura mica marar verde
  • 4 oua
  • sare
  • piper
  • 2 bucati gogosar in otet
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec din carne tocata cu morcov:

Morcovii ii curatam, ii spalam si ii punem la fiert. Ii fierbem cam pe 3/4, ii scurgem de apa si ii lasam la racorit. Ceapa verde o spalam si o taiem rondele. Mararul si patrunjelul il spalam, indepartam cozile si il tocam marunt. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu verdeturile, apoi adaugam 3 oua, sare si piper.

Morcovii ii taiem pe lungime, fasii subtiri. Tapetam cu hartie de copt o tava de chec, punem jumatate din compozitia cu carne, asezam fasiile de morcov, apoi restul de compozitie. Nivelam frumos, batem spuma oul ramas si il punem deasupra. Bucatile de gogosar le facem fasii si le asezam peste chec. Il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 50-60 de minute, pana este rumenit dar si copt in interior. Pe la jumatatea timpului, scoateti checul din cuptor si daca vedeti ca a lasat putina zeama, o luati cu o lingurita. La mine a lasat putin. Cand este gata, il scoatem, il lasam putin la racorit si putem servi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec din carne tocata cu morcov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Mirela

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Stefania

Rocsi 1

15.02.2015, 20:35

Geoline

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu pui si ciuperci