Chec pufos cu nuca

de Bucataras Medi in Dulciuri, 4 Aug 2016 | 32905 vizualizari

 

Iata ca am reusit sa postez si aceasta reteta.

Il fac de ceva vreme dar de fiecare data se manca inainte de a face poze:))

Simplu si bun......asta este clar!

Sursa de inspiratie http://retetepapabun.ro/chec-pufos-cu-nuci/......Retete Papa Bun/Gaby Duceag.

Multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • o cana zahar
  • o cana faina
  • 6 linguri cu ulei
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 lingura rasa cacao
  • un praf de sare
  • o lingurita coaja rasa de lamaie
  • zeama de lamaie
  • o fiola esenta de rom
  • 150 g nuci
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos cu nuca:

Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu sarea circa 5 min dupa care adaugam,in ploaie, zaharul.Mixam pana cand zaharul este complet  dizolvat.

Separat,intr-un alt bol mixam galbenusurile cu uleiul adaugat in fir subtire.
Cernem faina si o adaugam peste galbenusuri.
Adaugam praful de copt dizolvat in zeama de lamaie precum si esenta de rom.
Adaugam apoi albusurile si coaja de lamaie si amestecam usor,de jos in sus,pentru o buna omogenizare.

Tapetam o tava de chec cu hartie de copt.
Impartim compozitia in doua.
Pe una o lasam ca atare iar in cealalta incorporam cacaoa.

Punem in tava mai intai compozitia in care am incorporat cacaoa peste care turnam cealalta jumatate de compozitie.
Rupem nuca cu mana si o presaram pe toata suprafata compozitiei.

Dam tava la cuptorul preincalzit si coacem pana cand acesta trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi feliem.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

 zaharul si faina le-am masurat cu o cana de 150 ml

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Chec pufos cu nuca