Chec pufos si "marmorat"

de Geanina87 in Dulciuri, 8 Iun 2013 | 25212 vizualizari

 

By Jamila :) O adevarata pufosenie. Asa de usor e si de ...delicios!!! Vi-l recomand cu mare drag! Multumesc Jamila >:D

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 2 linguri de cacao dizolvate in 3 linguri de apa calda si 1/2 sticluta esenta rom
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si "marmorat":

Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile si praful de sare se mixeaza spuma ,apoi se adauga zaharul amestecat cu zaharul vanilat,putin cate putin mixand in continuare pana cand compozitia devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca cu  uleiul(ca la maioneza) ,apoi se incorporeaza cu albusurile, amestecand cu o lingura de jos in sus. Faina se amesteca cu praful de copt si se pune in ploaie peste compozitie putin cate putin si incorporam cu grija procedand in acelasi mod cu lingura( de jos in sus). Jumatate din compozitia obtinuta o amestecam cu cacaoa dizolvata.

In tava unsa cu unt si tapetata cu faina punem 1 lingura din compozitia alba si peste,una din compozitia neagra si tot asa pana cand se termina ambele compozitii. Dam la cuptorul preincalzit 160° pentru 35 minute.Nu uitam de testul cu scobitoarea ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si "marmorat"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lemon drizlle cake (chec cu lamaie)