Chec simplu

de Ramonaa in Dulciuri, 15 Iul 2015 | 3437 vizualizari

 

Primul meu chec :-X

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 10 linguri cu faina
  • 10 linguri cu zahar
  • 10 linguri cu ulei
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt
  • esenta de migdale
  • pentru ornat zahar pudra
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec simplu:

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se pun intr-un vas mai inalt, se adauga un parf de sare si se bat bine cu telul (se poate folosi mixer-ul). Se incorporeaza zaharul si se bate in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul si faina amestecata cu praful de copt se amesteca usor cu o lingura..

Tava de chec (cozonac)  apoi se pune in ea hartie de copt (se poate tapeta cu faina daca nu avem hartie de copt). Trei sferturi din compozitie se toarna in tava, iar in ceea ce ramane se adauga cacaua si se omogenizeaza, dupa care se pune deasupra in tava, peste restul compozitiei.  Se introduce la cuptor, unde se coace aproximativ 35-40 minute. Este gata atunci cand deasupra capata o culoare maronie. Se poate incerca cu o scobitoare (se introduce scobitoarea si daca nu se lipeste inseamna ca este gata). Se presara zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec simplu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu zmeura