Cheesecake cu banane( fara coacere)

de nadina73 in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 16978 vizualizari

 

Aveti pofta de ceva dulce,nimic mai simplu in 15-20 minute totul e gata.poftiti la masa. Pt ca tortul lui Dragos-Andrei s-a spulberat rapid trebuia sa fac ceva si rapid si bun ,asa ca iata rezultatul

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 250 g biscuiti
  • 2 linguri cacao
  • 150 g unt
  • 1 lingura scortisoara

Crema:

  • 500 frisca
  •  500 g branza de vaci
  • 120 ml lapte
  • 2 plicuri  gelatina praf
  • 2 plicuri budinca vanilie
  • 100 g zahar
  • 1 esenta vanilie
  • 2 plicuri intaritor de frisca
  • 2 banane coapte bine-optional

Decor:

  • gel(nu gem) de capsuni
  • alune macinate,fulgi de ciocolata............
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake cu banane( fara coacere):

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca cu untul topit,cacaua si scortisoara.

Se pune compozitia cu biscuiti  intr-o tava cu pereti detasabili.

Crema:

Se mixeaza bine branza cu laptele,vanilia, pana se omogenizeaza bine dupa care se pun prafurile de budinca si bananele, se mixeaza in continuare 3-4  minute.

Se bate bine frisca cu zaharul si intaritorul de frisca.

Se amesteca frisca batuta cu crema de branza  se pune praful de gelatina care in prealabil a fost hidratat in 50 ml apa rece, apoi diluat pe baie de abur si racit,  si se amesteca cu o paleta cu miscari circulare.

Se pune compozitia cu frisca peste blatul de biscuiti in tava,se da la rece pentru 2-3 ore

Se orneaza cu bombonele ,ciocolata,alune,eu insa am pus gel de capsuni.

pofta buna

PS:Sincer ,data viitoare nu am sa mai pun banane,deoarece se oxideaza foarte repede si isi schimba culoare tortul,se poate si fara sau cu alte fructe.Eu insa am ascultat de piticutzu  de Rares care a zis "mama pune banane nu kiwi"oricum a fost foarte bun si s-a papat rapid si acesta

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu banane( fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

mioritza_2oo6 1

15.10.2011, 21:53

praful de budinca se pune asa cum e?
sau nu am intes eu?

nadina73 1

16.10.2011, 23:54

Mioritza ,da se pune prafu de budinca asa cum e din plic

nadina73 1

16.10.2011, 23:57

Sau si mai bun e daca inlocuiesti prafu de budinca cu crema"OLE DE VANILIE" e minunat,incearcal

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de clatite cu ciocolata